- 300g eper
- 250g szeder
- 100g ribizli
- 500g málna (vagy 1.25kg vegyes bogyós gyümölcsök és mazsola)
- 175g porcukor
- 7 napos fehér kenyér
Elkészítés:
Elkészítési idö:fözés 10 perc,összeálítás 20 perc + hüttés. - Mossuk meg a gyümölcsöket és óvatosan szárítsuk meg konyhai papírtörlövel(az eperet külön mossuk).Tegyük a cukrot és 3 evőkanál vizet egy nagy serpenyőbe.Addig melegítjük amíg feloldódik a cukor,néhányszor keverjük meg.Forralja kb 1 percig, majd öntsük a gyümölcsöket bele (az eperet nem). Főzzük 3 percig alacsony lángon kevergetve 2-3 alkalommal.A gyümölcsöt öntsük egy szitába és egy tálba csöpögtessük le.
- Készítsük elő a kenyeret mártsuk a gyümölcs lébe.Béleljük ki fóliával a formát hogy a pudingot könnyebben kitudjuk kiemelni.A tálba tegyük keresztbe két darab kenyeret az aljára.A széleket béleljük ki (egyik a másikat fedje) a többi kenyérrel úgy hogy a szélek túlnyúljanak kb 15cm-t.Vágjunk 4 szelet kenyeret egy kicsit ferdén (ferde téglalapot kapjunk).Ezzel fogjuk lezárni a sütit.A közepébe tegyük bele a föt gyümölcsöket az epret is.
- Hadjuk meg a maradék levet későbbre.A fóliát lazán zárjuk le.Tegyünk egy lemezt a tetejére és egy súllyal nyomjuk le.Tegyük hidegre 6 órára vagy egy éjszakára.Tálalás elött vegyük le a fóliát majd tegyük egy tányérra fejjel lefelé és fordítsuk ki.Tálaljuk a maradék lével,gyümölcsel és a tejszínnel.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára