- 2 bögre basmati rizs (2 dl bögrével mérve)
- 6 dl víz
- só, ízlés szerint
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,fözés 5 perc,pihentetés 15 perc.
- Nagyon fontos a hozzávalók aránya,és a víz szobahömérsékletü legyen.
- A rizst alaposan öblítsük le folyó víz alatt,hogy a keményítőt kimossuk belölle (addig mossuk amíg tiszta vizet nem öntünk le róla).
- A tiszta rizsre annyi vizet öntünk hogy ellepje,és hadjuk álni 15 percet.
- Amíg a rizs áll a vízben felrakjuk a 6 dl vizet forrni. Ha felfort a víz a rizsröl leöntjük a vizet és a forrásban lévö vízbe öntjük,sózzuk ízlés szerint,hadjuk újra felforni,levesszük a lángot alatta és lefedjük. Így fözzük 5 percig. Leoltjuk a tüzet alatta,letakarva a fedövel hadjuk 15 percet álni (a rizs így is föl az edényben). 15 perc után levesszük a fedelét és ellenörizzük hogy a rizs puha.
- Áttesszük tálaló edénybe,hogy ne föjön tovább a rizs.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára