Mézes lap:
- 300 g liszt
- 100 g cukor
- 1 ek méz
- 70 g margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 db tojás
Hab a tetejére:
- 3 db tojásfehérje
- 100 g cukor
Elkészítési idö:elökészület 15 perc,fözés 5 perc,sütés 40 perc.
- A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk egy 22 x 38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni.
- A tojás sárgájákat habosra keverjük 100 g cukorral, vízzel, olajjal és a mákkal.
- A fehérjét a maradék 50 g cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a mákos masszát a sütőporral és a liszttel.
- Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe (amin a lapokat sütöttük) belesimítjuk a masszát, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük a piskótát.
- A krémhez a tojás sárgájákat a 150 g porcukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- A margarint kikeverjük a 200 g cukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
- A tojásfehérjéket vízgőz felett felverjük a cukorral.
- Összeállítás: Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a mákos piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük, és erre rákenjük a tojásfehérjehabot.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára