Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 ek citromlé
- 1 ek rum
- 1 csipet só
- 1 db narancs
- 100 ml tejszín
- 125 g kerek szemű rizs
- 2 ek vaj
- 400 g eper
- 500 ml tej
- 80 g kristály cukor
- 2 ek barna cukor
- 1 ek vaj
Elkészítési idö:sütési idö 10 perc,fözési idö 30 perc.
- Reszeljük le a citrom és narancs héját és csavarjuk ki a levüket.Keverjük össze a rizst a tejet,citrom és narancs héját és egy csipet sót.
- Forralja fel, és főzzük, időnként megkeverve közepes lángon kb fél órát.
- Mossuk meg az epret,tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre vagy hadjuk egészben.
- Olvasszuk fel vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kristály cukrot,2 ek forró vizet és a citrom és narancslét.Hadjuk felforrni, és adjuk hozzá a rumot. Keverjük a rizshez.
- Lágyítjuk a tejszínnel és egy vajjal kikent szuflé formákba vagy egy nagy jénai tálba öntjük.
- Osszuk el az epret a tetején és szórjuk meg barna cukorral.
- Süssük 10 percig előmelegített sütőben 200 °C-on amíg a teteje arany barna nem lesz.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára