Hozzávalók 6 adaghoz:
- 500 g eper
- 6 ek porcukor
- 1/2 citrom vagy limet reszelt héja
- 250 g túró
- 3 ek savanyu tejföl
- 6 db hosszúkás babapiskóta
- menta levél a díszítéshez
Elkészítési idö 30 perc,sütési idö 1 óra 30 perc,hüttési idö 4 óra.
- Kb 12 db epret megmosunk és megtisztíttunk.Beleöntjük a mixérbe,teszünk hozzá 3 ek cukrot és összemixeljük.
- A sütöt elömelegítjük 90°C-ra.6 nagyobb darab epret vékony szeletekre vágunk.Egy kisebb edényben megfözzük a citrom vagy limet héját egy pohár vízzel és 2 ek cukorral.A szirupba belemártjuk az eper szeleteket és tepsire rakjuk.Betesszük a sütöbe kb 90 percre hogy ropogósra száradjanak.Kivesszük és hadjuk kihülni.
- Egy tálban mixérrel a túrót,tejfölt és a cukrot jól összekeverjük hogy sima legyen.A megmaradt epreket megtisztítjuk,megmossuk és felszeleteljük
- A piskótákat kettétörjük és az eperpürével egyformán elosztjuk a poharakban.Erre felváltva elosztjuk a túrót és az eper szeleteket.Betesszük a hüttöbe legalább 4 órára hülni.A poharakat feldíszítjük a szárított cukros eperszeletekkel és a menta levelekkel.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára