- 2 db érett avokádó
- 1 csokor új hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 600 ml tyúkhús leves
- 1/2 csokor petrezselyem zöld
- 1-2 db paradicsom
- só,bors,pirospaprika,darált kömény
Elkészítési idö:10 perc + a hütési idö.
- Az avokádót megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.Az egyik avokádót mixerbe tesszük,hozzá adjuk a hagyma fehér felkarikázott részét.Bele dobjuk a megpucolt fokhagymákat és az egész citrom levét.Jól össze mixeljük.
- Hozzá adjuk a másik avokádót,tyúkhús levest,sót,borsot,köményt,pirospaprikát és 1/4 csokor feldarabolt petrezselyem zöldet.Síma pürévé szétmixeljük és hüttöbe tesszük.
- Közvetlenül a tálalás elött egy csésze (250 ml) jeges vizet öntünk hozzá és össze keverjük.
- A leves tetejét díszítsük petrezselyem zöldel és apróra vágot paradicsommal.
- Tortilla csipszel tálaljuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára