- 750g fagyasztott gyümölcs (málna, szeder, piros és fekete ribizlit)
- 250g porcukor
- 9 lap vagy zacskó1por zselatin
- 75g pudingport
- 1 ½ l tej
- 1 ½ -2 lekváros tekercs, felszeletelve
- 4 evőkanál sherry vagy másfajta likör
- 300-450ml tejszín
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 2 zúzott amaretti kekszek, a díszítéshez
Elkészítési idö:elökészület 45 perc,fözés 15 perc,hüttés 60 perc.
- Tegyük a gyümölcsöt egy serpenyőben 200g cukorral és 1 liter vízzel,és alacsony lángon főzzük,főzzük 2 percig,majd kanalazzunk ki 6 evőkanál gyümölcsöt és 150ml gyümölcslét.És folytassuk a főzést még 5 percig.
- Közben áztassuk be a zselatint hideg vízben (vagy a zacskón feltüntetett módon készítsük el).
- Merülö mixerrel a gyümölcsöket pépesítjük,majd szűrjük át egy szitán egy tálba, és paszírozzuk át a lehetö legtöbb gyümölcsöt.A zselatint lapból nyomjuk ki a felesleges vizet és adjuk a forró gyümölcsléhez és keverjük hogy feloldódjon benne.Hűtsük le amíg egy kicsit megdermed,de még nem kötött meg.
- A pudingot a csomagoláson lévö utasítás szerint készítsük el(tej és 50 g cukrot, hogy egy igazán sűrű pudingot kapjunk).Fedjük le a tetejét sütőpapírral amíg lehűl egy kicsit,hogy ne börösödjön be.
- A süteményt rakjuk egy tálba,öntsük rá a gyümölcslevété és a bogyós gyümölcsöket,majd a Sherryt.Öntsük rá a pudingot,erre a zselét óvatossan öntsük rá.Hadjuk teljesen kihülni.
- Verjük fel a tejszínt a vaníliával és a porcukorral,majd kanalazzuk a trüffle tetejére.Szórjuk meg a zúzott kekszel és tálalhatjuk is.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára