- 140 g cukor
- 1 tk vaníliakivonat (vagy egy zacskó vaníliáscukor)
- 3 db tojás
- 1 csipet só
- 90 g olaj
- 100 ml tej
- 220 g liszt
- 2 púpozott teáskanál sütőpor
csésze: 150 ml
- 4 csésze porcukor
- 1/2 csésze kakaópor,átszitált
- 1 csésze forrásban lévő víz
- 20g vaj,olvasztott
- kókusz
Elkészítési idö:elökészület 10 perc,sütés 25-30 perc.
- A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával majd eldolgozzuk az olajat és a tejet is benne.
- A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
- A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük.Az olajos tojássárgájás krémbe vegyítjük a liszt harmadrészét a többit pedig a habbal felváltva forgatjuk bele ügyelve rá hogy ne törjön össze túlságosan a hab és lehetőleg csomómentes legyen a keverék.
- Sütőpapírral kibélelt 24x24 cm-es formába öntjük a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbe kb.25 perc alatt megsütjük.
- A porcukort,a kakaót,a forró vizet és a vajat egy tálban összekeverjük.Hadjuk 1-2 percet pihenni.
- A tésztát vágjuk kockára vagy tégla alkúra.Forgassuk meg az öntetben és utánna a kókuszban.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára