Kardinál puncs:
- 240 ml vörösáfonyás gyümölcslé
- 120 ml gyömbérsör
- 45 ml citromlé
- 100 ml narancslé
- 1 ek méz
- 8 kocka jég
- fagyasztott áfonya a díszítéshez
- Öntsük a áfonyalét,gyömbérsört,citromlét,mézet és narancslét egy kancsóba.
- Keverjük össze, majd adjuk hozzá a jégkockákat és néhány fagyasztott áfonyát a díszítéshez.
Gines kiwis uborkás koktél:
- fél rúd uborka,nagyon vékonyra szeletelve
- 2 db kiwi,hámozva és vékonyra szeletelve
- 1 db citromlé
- 2 ek méz
- 160 ml gin
- 600 ml tonik
- Díszítsük a poharak belsejét néhány szelet kiwivel,uborkával és mézzel.Nyomjunk egy kevés citromlevet mindegyik pohárba.
- Osszuk a gint és a tonikot a négy pohárba.
Grépfrút Mojito Mocktail:
Ez a citrus puncs pompás,tele finom ízzel,tökéletes alkohol mentes koktél a söföröknek.
- 1 db nagy rózsaszínü grépfrút
- 2 ek méz
- 200 ml grépfrút gyümölcslé
- 4-6 ág friss menta,plussz a díszítéshez
- 8 kocka jég
- friss menta
- Hámozzuk meg a grépfrútot és távolítsuk el a belét.Vágjuk a grépfrútot kockákra és távolítsuk el a magokat.
- Helyezzük a fél grépfrútot egy koktél shakerbe és adjuk hozzá a fele adag mentát és a mézet.
- Egy villával törjük össze a gyümölcsöt és a mentát amíg a lé felszabadul.Adjunk hozzá 2 db jégkockát fél adag grépfrút levét és rázzuk amíg összeál.
- Ismételjük meg a megmaradt többi hozzávalóval.
- Öntsük négy pohárba,adjunk hozzá további jégkockát és mentát a díszítéshez.
Jeges Baileys Frappe:
Elkészítés:
- Csurgassuk az olvasztott csokoládét körül egy pohár oldalán.
- Öntsük a Baileyst,rumot és a tejszínt egy élelmiszer feldolgozóba és adjuk hozzá a jégkockát.Mixeljük 4-5 percig, amíg a jég összetörik.
- Öntsük rögtön a csokoládés poharakba.
Kir Royale:
- 750 ml Prosecco,olasz pezsgö
- 4 ek Créme de cassis,édes feketeribiszkelikőr
- Hütsük le jó alaposan a Proseccot.
- Öntsünk egy evőkanál créme de cassist egy pezsgős pohárba.Öntsük a pezsgöt a likörre.
Gyömbéres pezsgös koktél:
- 250 g porcukor
- 2 ek reszelt gyömbér
- 1 citrom reszelt héja,és néhány citrom karika
- 1 üveg pezsgö,jól behütve
- 250 ml vizet és a porcukrot tegyük fel forni a gyömbérrel és a citrom héjjal.Hadjuk kihülni és szürjük le.A szirupot öntsük kancsóba és öntsük rá a pezsgöt és tegyük bele a citrom karikákat.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára