Tésztához
- 4 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 0,5 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütöpor
- 3 dl eper szirup
- 1/2 dl víz
- rum aroma
- puncs aroma
- 1/2 citrom leve
- kevés piros festék
- 20 dkg porcukor
- forró víz
- 1-2 ek citromlé
- kevés piros festék
- eperdzsem
Elkészítési idö:elökészület 10-15 perc,sütés 35-40 perc.
- Keverjük össze a tojás sárgáját a cukorral,fokozatosan adjunk hozzá vizet,a lisztet és keverjük egynemüvé.Sütö papírral béleljünk ki egy tepsit és öntsük bele a tésztát.
- Süssük 180 fokon 35-40 percet.Vegyük ki a sütöböl és tegyük rácsra hülni.Amikor kihült vágjuk 3 egyenlő méretüre hosszában.
- Az alsó és felsö lapot kenjük meg lekvárrral.
- Puncs szirup: Keverjük össze az összes hozzávalókat.Áztassuk bele a középsö lapot és helyezze az alsó lap tetejére.Erre tegyük a lekvárral megkent felsö lapot (a lekvárral lefelé).Legalább egy órán keresztül sújjal lenyomva pihentetjük.
- Cukor máz: Keverjük össze a porcukrot,a forró vizet és adjunk hozzá citromlevet és egy kis piros festéket.Keverjük egy fényes mázzá.A kész süteményre öntsük a mázat.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára