- 1 1/2 csésze iszt, átszitált
- 1 csésze barna cukor
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1/2 tk szerecsendió
- 1/4 tk őrölt szegfűszeg
- 1 csésze sütőtök püré
- 1/2 csésze tej
- 1 db tojás
- 1/3 csésze olaj
- 1 tk vanília kivonat
- 1/4 teáskanál friss gyömbér, reszelt
- cukrozott aprított kókusz a díszítéshez
- 250g krémsajt, szobahőmérsékleten
- 1/4 csésze vaj, szobahőmérsékleten
- 1 csésze porcukor
- 1/2 tk vanília kivonat
Elkészítési idö:Elökészület 10 perc,sütés 18-20 perc.
- Melegítsük elő a sütőt 175C-ra.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet,barna cukort,sütőport,szódabikarbónát és a száraz fűszereket.Egy másik tálban keverjük össze a sütőtököt,tejet,tojást,olajat,vanília kivonatot és a gyömbért.Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és alaposan keverjük össze.
- A muffin formákat olajozzuk ki,vagy tegyünk bele muffin papirokat.Kanállal osszuk szét a keveréket a formákba amíg el nem fogy (úgy 3/4 részig).
- Süssük a muffinokat a 18-22 percig.Vegyük ki a sütőből és tegyük félre amíg teljesen kihüll.
- Egy elektromos keverővel,magas fokozaton keverjük össze a vajat és a krémsajtot simára.
- Lassan adjuk hozzá a porcukrot.Adjuk hozzá a vanília kivonatot.
- A krémet vékonyan kenjük el a muffin tetején.
- Szórjuk meg a kókusz reszelékkel a muffinokat amíg teljesen befedi (Tipp: a muffinokat fordítsuk fejjel lefelé,hogy a laza kókusz darabok esnek le).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára