- 2 db citrom héja
- 1/4 csésze pirított dió
- 1/4 csésze finomra reszelt parmezán
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 tk méz
- só és bors ízlés szerint
Elkészítési idö:Elökészület 10 perc,fözés 5 perc.
- Mind a két darab citrom héját burgonya hámozóval hámozzuk le (a fehér bél nekerüljön bele,csak a sárga része).
- Tegyük egy serpenyőbe a citrom héjakat öntsük le vízzel kb 1-1,5 dcl-vel.Forraljuk fel és főzzük 3-5 percig.Ez eltávolítja a keserűségét a citrom héjának.
- Öntsük le a vizet és töröljük szárazra egy tiszta törlö ruhával.
- Kockázzuk fel,Tegyük a citrom héjat,diót,parmezánt,olívaolajat és a mézet egy mixerbe.Adjuk hozzá 1 darab citrom levét és egy csipet sót.Mixeljük simára és fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára