Narancsos cukor:
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csésze kristálycukor
Elkészítési idö:összeálítás 10 perc,szárítás cca 1/2 óra.
- A narancs héjat és a cukrot keverjük össze.Egy sütöpapírral kibélet sütölapra tesszük és 50 C-kon cca 1/2 óra hosszat szárítjuk.Hadjuk kihülni és zárható üvegben tároljuk.
- 1db citrom reszelt héja
- 1 csésze kristálycukor
Elkészítési idö:összeálítás 10 perc,szárítás cca 1/2 óra.
- A citrom héjat és a cukrot keverjük össze.Egy sütöpapírral kibélet sütölapra tesszük és 50 C-kon cca 1/2 óra hosszat szárítjuk.Hadjuk kihülni és zárható üvegben tároljuk.
Tipp:
Így is készíthetjük:A citrom és narancs héját krumpli hámozóval lehámozzuk (a fehér része nélkül) és rétegezve üvegbe rakjuk (cukor,gyümölcs héj,cukor,stb).A cukor legyen alul és fölül.lezárjuk az üveget és így hadjuk érlelödni 1-2 napig vagy hétig.Ledarálhatjuk vagy így is használhatjuk.
Ezt a cukrot süteményekhez,italokhoz,teákhoz használhatjuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára