Bogyós mártás:
- 3 csésze friss vagy fagyasztott málna vagy eper, vagy kevert
- ½ csésze cukor
- ¼ csésze víz
- 1 tk természetes vanília kivonattal
- 1 tk citromlé
- 1 ek kukoricalisztet összekeverünk 1 ek vízzel
- 3 db nagy tojásfehérje, szobahőmérsékleten
- ½ csésze porcukor
Elkészítési idö:Összeálítás 15 perc,sütés 5-6 perc.
Ez az egyszerűsített változata a felfújtnak, nagyon könnyű.4-5 órával az sütés elött elkészíthetjük.Sütésig hüttöben tároljuk.
- A kevert gyümölcsöket öntsük egy edénybe.Tegyük hozzá a cukorot,vizet,vaníliát és a citromlevet és pároljuk közepes lángon.Öntsük rá a kukoricaliszt és víz keverékét és keverjük addig amíg enyhén besürüsödik.Pároljuk 2-3 percig.
- Verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral amíg sűrű és fényes nem lesz és a cukor teljesen feloldódik
- Forraljuk fel újra a gyümölcsos szószt.A felfújt formákba 1-2 ek-lal tegyünk a szószból.
- A többi szószt óvatosan keverjük a tojás habhoz úgy hogy márványozott mintát kapjunk.
- Sürü tejszínnel vagy creme fraichel tálaljuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára