- 1 db alma
- 300 g nagyszemü mazsola
- 300 g aprószemü mazsola
- 110 g faggyú, reszelve
- 210 g barna cukor
- 1-1 db narancs és citrom, leve és héja
- 2 ek kandírozott citrom héj, apróra kockázva
- 2 ek kandírozott narancs héj, apróra kockázva
- 1/2 tk őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
- 2 ek narancslekvár, elhagyható
- 3 ek brandy
Elkészítési idö:Elökészület 1/4 óra,fözés cca 1/2 óra.
- Keverjük össze az összes hozzávalót,kivéve a pálinkát.
- Főzzük mindaddig amíg a faggyú teljesen megolvad és az elegyet melegícsük át.
- Vegyük le a tűzről,hűtsük ki majd keverjük bele a pálinkát.Tegyük egy edénybe/üvegbe és tárolhatjuk.
- A legjobb ha hagyjuk állni legalább egy pár hétig használat előtt.
Egy évig is eláll ha az üveget konzerváljuk a hagyományos módon.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára