- 2 ¼ csésze liszt
- ¼ csésze kristálycukor
- ½ teáskanál só
- 2 csésze fenyőmag,pirított
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze porcukor
- 1 csésze sótlan vaj
Elkészítési és sütési idö 90 perc.
- Daráljuk durvára a pirított fenyőmagot,és tegyük félre.
- Egy nagy tálban keverjük habosra a vajat,cukrot és a vanília kivonatot kb 1 percig.Adjuk hozzá a lisztet,a sót és a darált fenyőmagot.Keverjük amíg nemáll össze a tészta.Fedjük le a tésztát élelmiszer fóliával és tegyük hűtőszekrénybe 1 órára.
- Melegítsük elö a sütőt 200°C-ra és egy tepsit béleljünk ki sütöpapírral.Készítsünk gombócokat fagyi szedövel (ha nincs akkor evökanállal formázzunk belölle gombócokat).A sütöpapírra rakjuk őket egy pár centire egymástól.Süssük 20 percig középsö rácsra téve a sütőben.
- Hagyuk a sütiket hűlni 5 percig,majd megforgatjuk öket a porcukorban.Hagyuk pár percig és újra megforgatjuk a porcukorban.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára