Káposztasaláta
Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 200 g hagyma
- 2 db nagy sárgarépa
- 100 ml olaj
- torma (ízlés szerint)
- cukor,ecet,só (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A káposztát és a hagymát lereszeljük káposzta reszelön (ha nincs akkor késsel is felszeletelhetjük).Megsózzuk és kézzel jól megnyomkodjuk,hadjuk egy ideig pihenni és néhányszor megkeverjük amíg a káposzta nem ereszt levet.
- Közben megpucoljuk a répát és lereszeljük.Ízlés szerinti mennyiségü tormát megpucolunk és lereszelünk.A répát és a tormát is hozzákeverjük a káposztához.Hozzá adjuk az olajat,cukrot,ecetet és jól összekeverjük és beföttes üvegekbe rakjuk.
- Hüttöben 2 hétig eláll.Minél tovább áll annál finomabb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára