A palacsintához:
- 50g finomliszt
- 2 db nagy tojás
- 175 ml tej
- olaj (nem extra szűz), a sütéshez
- 300g halfilé,lehet füstölt
- 300 ml tej
- 1 kisebb hagyma, szeletelve
- 1 babérlevél
- 40g sótlan vaj
- 40g finomliszt
- 2 db nagy tojássárgája
- 100g Gruyère,cheddar vagy ementáli, reszelve
- 3 db nagy szabad tojásfehérje
- egy kevés lágy vaj, a kenéshez
- 284 ml tejszín
- 50g parmezán, frissen reszelve
Elkészítés:
- A palacsintához: összekeverjük a hozzávalókat.Kevés olajon kisütjük,4 darabot.
- A szufléhoz: Tegyük fel a halat a tejjel,hagymával és a babérlevéllel egy sekély serpenyőben.Tegyük rá a vajat és forraljuk fel.Vegyük le a tűzről és hagyjuk kb 7 percet amíg a hús megszilárdul.
- Emeljük ki a halat a serpenyőböl és tegyük egy tányérra.Szűrjük le a tejet egy edénybe.Ellenőrizzük hogy nincsenek-e benne csontok,ha van szedjük ki őket.
- Olvasszuk fel a vajat egy közepes serpenyőben és keverjünk bele a 1/2 adag lisztet egy fakanállal. Levesszük a tűzről és keverjük erőteljesen majd tegyük vissza a tüzre 30-60 másodpercig alacsony hőfokon keverjük.Öntsük hozzá a maradék lisztet és a forró tejet fokozatosan és álandóan keverjük.
- Habverővel a tojások sárgáját keverjük a meleg szószba.Keverjük bele a kétharmadát a sajtnak hogy beleolvad a mártásba.Kóstoljuk meg,ha szükséges sózzuk és borsozzuk.
- A tojásfehérjét egy fém tálban habverővel verjük fel kemény habbá,majd keverjük össze a meleg szósszal.Bőségesen kenjük ki vajjal 4 vagy 6 kisebb sütö formát (20 x 11.5cm).Fektessünk egy palacsintát mindegyik edénybe úgy hogy félig lógjon ki.Osszuk el a halat és a besamelt a palacsintákon,hajtsuk rá a kilógó részt.Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
- A tejszínt forraljuk fel egy serpenyőben majd vegye le a tűzről.Keverjük habverővel a fennmaradó sajtot.Merőkanállal osszuk el a palacsintákon és a tetejét szórjuk meg a parmezánnal.Tegyük az edényeket egy tepsibe,tegyük a sütöbe és süssük 15 percig vagy amíg a keverék felemelkedik és a teteje megpirult.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára