Skót tojás
Hozzávalók:
- 4 db föt lágy tojás
- 30 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy mogyoróhagyma
- 500 g disznóhús
- 1 csokor petrezselyem, apróra vágva
- 1 db tojás
- 1 csipet fekete bors
- 150 g sima liszt
- 200 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a főtt tojást és tegyük félre.Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes hőfokon és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát.5 percig sütjük amíg megpuhul.
- Helyezzük a húst egy nagy tálba és adjuk hozzá a hagyma keveréket.Keverjük hozzá a felaprított petrezselymet,a 1 tojásta sót és a frissen őrölt fekete borsot.Alaposan keverjük össze.
- A tojásokat forgassuk meg a lisztben és csomagoljuk be a húsos keverékkel minden egyes tojást. Forgassuk meg a húsos tojásokat a zsemlemorzsában.
- Melegítsük fel az olajat 180 °C-ra.Süssük a tojásokat 5 percig vagy ameddig nem sül piros ropogósra.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára