Pestós - olívás kérges hal
Hozzávalók:
- 2 evőkanál zöld pest
- 1 db citrom,finomra reszelt héja
- 10 db zöld olajbogyó, kimagozva,apróra vágva
- 85g friss zsemlemorzsa
- 4 szelet fehér húsú halfilé
Elkészítés:
- Melegítsük elö a sütőt 180°C-ra.
- Keverjük össze a pestót,reszelt citromhéjat és az olajbogyót majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát.
- Fektessük a halfiléket egy tepsibe majd nyomjuk rá a morzsát a felületükre.Süssük a sütőben 10-12 percig amíg a halak megpuhulnak, és a tetejük ropogósak és barnák lesznek.
Készíthetjük így is:
- 2 evőkanál piros pestót,3 db napon szárított paradicsomot egy robotgépben mixeljük össze majd adjunk hozzá 1 evőkanál fenyőmagot és 85g zsemlemorzsát.
- Majd kövessük tovább a fent említett recept szerint a második lépéstöl.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára