- 150 g étcsokoládé
- 80 g vaj
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 tk sütöpor
- 30 g kakaópor
- 150 g porcukor
- kb. 5 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor
Elkészítési és sütési idö 140 perc.
- Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét utána egy pár percig hadjuk hűlni.
- A vajat a porcukorral keverjük ki majd adjuk hozzá az egész tojást.
- A lisztet keverjük el a sütőporral a kakaóporral és a csipet sóval.
- Ha egy kissé már kihűlt az olvasztott csokoládé akkor adjuk hozzá a vajas-porcukros-tojásos masszához, majd a lisztes keveréket is és a tejet is.Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni, amit kb. 2 órára folpackba csomagolva tegyünk a hűtőbe.
- Utána osszuk el 24 felé majd formáljunk belőle gombócokat.
- Először forgassuk meg őket kristálycukorba, majd alaposan porcukorba is.
- Sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre.
- Sütés végén lehet hogy még lágy lesz,de ahogy hűl szépen megszilárdul és kívül ropogós belül puha lesz.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára