Ropogós réteg:
- 20 dkg kakaós puffasztott rizs
- 15 dkg mályvacukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál víz
- 40 dkg mogyorókrém
- 20 dkg tejcsokoládé
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
Elkészítési idö:1 óra.
- A mályvacukrot, a vajjal és a vízzel vízgőz fölött felolvasztjuk. A kapott ragacsos masszához keverjük a puffasztott rizst.
- Fóliával bélelt 20 X 20 centis formába nyomkodjuk, jó szorosan.
- A krémhez a mogyorókrémet a tejcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Ráöntjük a ropogós rétegre.
- Kihűtjük, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A csokoládés réteghez a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg krémessé nem válik. Ekkor visszahűtjük, majd a krémes rétegre öntjük..
- Újra hűtőszekrénybe tesszük és minimum 1 órát dermesztjük. Az elkészült süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára