- 12 db garnélarák, nyers vagy fagyasztott
- 12 szelet levegőn szárított nyers bacon,pl. pancetta
- 12 db galy rozmaring, (ha nemszeretjük a rozmaringot fanyársot is használhatunk)
- 3 ek citromlé
- 3 ek olívaolaj
- 1 darabka vaj
Elkészítési idö:Elökészület 5 perc,sütés 2 perc.
- Ha friss rákot vettünk,akkor elötte tisztítsuk meg.Ha fagyasztott akkor olvasszuk ki.
- A rákokat tekerjük be 1-2 szelet szalonnába.
- Szúrjuk a rákokat a rozmaring nyársra úgy hogy a feje és a farka össze érjenek.
- Keverjük össze a citromlevet és az olívaolajat és jól rázzuk össze egy régi lekváros üvegben.
- Egy serpenyöben olvasszuk fel a vajat.Erre tegyük a garnélákat és süssük mindkét oldalán 1-1 percet.
- Szedjük ki papírtörlöre és tálalhatjuk is a citromos olajos öntettel.
- Kínálhatunk nellé krumplipürét,pirítóst vagy friss bagettet.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára