- 1/2 csésze puha vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 1/2 tk. vanília kivonat
- 1 tojás
- 1 tk citromhéj
- 1 ek citromlé
- csipet só
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1 1/2 csésze liszt
- 1/2 csésze porcukor
- 1/2 csésze kristálycukor
Elkészítési idö:összeálítás 5 perc.pihentetés 2 óra,sütés 15 perc.
- A vajat a cukorral,citromhéjjal és a citromlével keverjük ki majd adjuk hozzá az egész tojást.
- A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
- Vajas-porcukros-tojásos masszához keverjük a lisztes keveréket.Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni amit kb. 2 órára folpackba csomagolva tegyünk a hűtőbe.
- Utána osszuk el 24 felé majd formáljunk belőle gombócokat.
- Először forgassuk meg őket kristálycukorba,majd alaposan porcukorba is.
- Sütőpapíros tepsin 180 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre.
- Sütés végén lehet hogy még lágy lesz,de ahogy hűl szépen megszilárdul és kívül ropogós belül puha lesz.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára