- 60 dkg liszt
- 5 g sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 5 dkg cukor
Elkészítési idö:Bekeverés 10 perc,sütés 2-3 perc.
" Lényege hogy előre bekeverhetünk egy nagyobb adag palacsintaport. "
- Keverjük össze jó alaposan,majd jól záródó edényben tároljuk (Lehet a cukor menyiségét kicsit növelni,ízlés szerint).
- Csak annyi a tennivaló hogy reggel (vagy amikor szeretnénk palacsintát enni) egy csészényit kiemelünk a keverékből és kikeverjük 1 tojással,1 csésze tejjel,1 evőkanál olvasztott vajjal vagy olajjal.
- Forró száraz palacsintasütőbe merőkanállal pici palacsintákat öntök amikor buborékok keletkeznek a tetején megfordítjuk őket és pár percen belül lehet is fogyasztani.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára