- 450 g félédes tejcsokoládé, apróra vágott (vagy zseton)
- 2 ek sótlan vaj, szobahőmérsékleten
- 1/3 csésze porcukor
- 1/2 csésze krémes mogyoróvaj
Elkészítési idö:3x15 perc,teljes idö 60 perc.
- A csokoládét göz fölött vagy mikróban olvasszuk fel (vigyázzunk ne égessük meg).
- A muffin formákat béleljük ki papír kosarakkal.Ezekbe a kosárkákba töltsünk 2 kk csokimasszát (egy kicsit ütögessük meg,hogy egyenletesen elosztódjon).Tegyük 15 percre mélyhüttöbe.
- Egy tálban keverjük símára,krémessé a mogyoróvajat,cukrot és a vajat.
- Kivesszük a csokikat és rákanalazzuk a mogyoró krémet (egy kicsit ütögessük meg,hogy egyenletesen elosztódjon).Tegyük be a fagyra újabb 15 percre.
- 15 perc elteltével vegyük ki a fagyról a csokikat és tegyük rá a maradék olvasztott csokit (egy kicsit ütögessük meg,hogy egyenletesen elosztódjon).,és újra tegyük be a fagyra 15 percre.
- A fagyról kivéve,hadjuk egykicsit szoba hömérsékleten,és fogyaszthatjuk is.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára