Tészta:
- 1 ½ csésze liszt
- 6 evőkanál porcukor
- ¾ csésze vaj, darabokra vágva
- 1/4 csésze tejszín
- 3/4 csésze csoki. keserédes vagy félédes
- 1 ½ csésze kristálycukor
- 2/3 csésze kukoricakeményítő
- ½ tk só
- 3 csésze (2 doboz) kókusztej
- 2 csésze tej
- 1 csésze tejszín
- 4 tojás, felverve
- ½ tk kókusz kivonat
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 1 ½ csésze kókusz, pirított
- 2 csésze erős tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- ¼ csésze kókusz, pirított
Elkészítési idö:Elökészület 15 perc.fözés 10 perc,sütés 15 perc,hüttés 4 óra.
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.Kenjünk ki egy 23 × 33 cm-es tepsit.
- Keverjük össze a lisztet a porcukrot,a vajat egy két késes mixerrel.
- Nyomkáljuk a tészta keveréket az előkészített tepsibe.Süssük 14-18 percig,amíg világosbarna nem lesz. Hütsük 10 percig.
- A csokoládét tegyük egy tálba.Melegítsünk fel ¼ csésze tejszínt a mikrohullámú sütöben 45 másodpercig,vagy amíg a fortyogni kezd.Öntsük a krémet a csokoládéra és hadjuk a keveréket állni 1-2 percig,majd keverjük simára.Ha nem olvad teljesen fel tegyük mikrohullámú sütöbe 20 másodpercre,és keverjük meg újra.
- Öntsük a csokoládét a tészta tetejére és simítsuk el rajta.Tegyük a hűtőbe hűlni amíg megszilárdul.
- Egy habverővel keverjük össze cukort,kukoricakeményítő és a sót egy nagy edényben.Mixeljük össze a kókusztejet,a tejet,a tejszínt,és a felvert tojásokat.
- Közepes lángon a keveréket forraljuk.Keverjük folyamatosan amíg sűrű nem lesz.Ha a keverék már csomó mentes,akkor szűrjük át egy finom háló szitán (Ha habverővel szorgalmasan főzés közben kevertük akkor nem kell át szürni).
- Vegyük le a tűzről és keverjük bele a kókusz kivonatot,a vanília kivonatot és a pirított kókuszt.Öntsük a tölteléket a tészta tetejére és tegyük a hűtőszekrénybe kb 4 óra.
- A tejszínt és a porcukrot habbá verjük.Kenjük a krém tetejére és szórjuk meg pirított kókusszal.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára