- 500 g leveles tészta
- 800 g lazac
- 1 db citrom héja
- 120 g spenót
- örölt fekete bors
- só
- 1 db felvert tojás a kenéshez
Elökészületi idö:párolás 5 perc,sütés 20 perc.
- A sütöt elömelegítjük 220 C-ra.
- A tésztát szétsodorjuk a lazac méretére.
- Ha frissspenóttal dolgozunk,akkor egykevés vajon vagy olajon megdínszteljük (fonnyasztjuk),sózzuk és borsozzuk.Ha fagyasztottal akkor kiolvasztjuk és lecsepegtetjük és ugyan úgy dolgozunk vele mint a frissel.
- Elkenjük a tésztán akkorára mint a lazac mérete.A lazacot sózzuk,borsozzuk,és citrom héjjal megszórjuk és ráhelyezzük a spenótra.
- A tészta szélleit kenjük be a felvert tojással és hajtsuk átt a lazac felett és zárjuk le (nyomjuk össze a széllét).Tegyük tepsibe a tésztát úgy hogy a spenótos része kerüljön felülre, kockaformában vagdossuk be (de navágjuk átt a tésztát).Kenjük be a tésztát a felvert tojással és süssük 18-20 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára