- 100ml napraforgó olaj, plusz extra serpenyőbe
- 175g porcukor
- 140g sima liszt
- 3 evőkanál kakaó
- 3 tk sütőpor
- 2 nagy tojás
- 1 tk vanília kivonattal
- csokoládé dara
- 100g étcsokoládé, törött darabokra
- 5 evőkanál tejszín
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,sütés 10 perc.
- Kenjünk ki egy 22cm-es szilikon tortaformát egy kevés olajjal,és az aljára tegyünk sütö papírt.
- Keverjük össze a cukort,lisztet,kakaót és a sütőport egy tálban.Egy külön tálban habverővel keverjük össze az olajat,tojást,vaníliát és 100 ml forró vízet amíg jól összekeverednek.
- Adjuk a folyékony hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és keverjük össze alaposan amíg egy csomómentes tésztát nem kapunk.Öntsük bele a keveréket a tortaformába és finoman ütögessük meg,hogy a buborékok kimenjenek belöle.Fedjük le fóliával.
- Mikrohullámúban 800 watton 7 perc alatt süssük meg.Vegyük ki és ellenőrizzük,hogy a torta megsült.Hadjuk a tortát állni 5 percig,majd tegyük ki egy rácsra hülni.
- Tegyük a csoki darabokat a mikróba 600 wattra kb 2 percre,közben 30 mp-ben keverjük meg.Adjuk hozzá a tejszínt és alaposan keverjük össze amíg sima és fényes nem lesz.
- Miután a torta kihült rákenjük a csoki krémet és megszórjuk csoki darával.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára