Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 g vastag szeletekre vágott szalonna (bacon)
- 4 ek liszt
- só és bors
- 1 db csirke,négy darabra vágva
- 150 g vaj
- 225 g mogyoróhagyma vagy újhagyma
- 225 g gomba,közepes fejü
- 1 üveg száraz fehér bor
- 3 ág friss kakukkfü,és néhány a díszítéshez
A lisztes vajhoz (beurre manié):
Elkészítés:
- Elömelegítjük a sütöt 180°C-ra,gázsütöt 4.re.Törjük össze a fokhagymát.Kockázzuk fel a szalonnát (bacont).
- A lisztet tegyük egy nagy lapos edénybe, és szórjuk meg nagylelkűen sóval és borssal.Forgassuk meg benne a csirke darabokat hogy jó alaposan bevonnya.
- Olvasszuk fel a vajat egy nagy tűzálló edényben.Amikor elkezd habozni adjuk hozzá a csirkéket és süssük amíg megpirul,fordítsuk meg és pirítsuk meg a másik felét is.
- Adjuk hozzá a hagymát,szalonnát és a fokhagymátés süssük aranybarnára.Keverjük hozzá a gombát,öntsük fel a borral és tegyük bele a kakukkfü ágakat,forraljuk fel és takarjuk le az edény tetejével.
- Tegyük be a sütöbe és süssük 40 percet.
- A vajat és a lisztet (beurre manié) jól dolgozzuk össze.
- Az edényt vegyük ki a sütöböl és tegyük vissza a tüzhelyre.Közepes lángon melegítsük,kis adagonként keverjük hozzá a vajas lisztes keveréket (beurre manié) amíg besürüsödik és fényes lessz.
- Tálaláskor meszórjuk egykis kakukkfüvel.
Sütési és elkészítési idö: 1 óra
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára