Hozzávalók:
- 600 g koktél paradicsom fürtök
- 2 db lila hagyma,félholdakra vágva
- 1 db szárított piros csili,kimagozva,apróra metélve
- maroknyi finomra metélt zöld füszer növény (petrezselyem zöld,citromfü,oregánó,rozmarin,zsálya vagy kakukkfü)
- 5 ek olivaolaj
- só és frissen örölt fekete bors,ízlés szerint
- 200 g tonhal konzerv,lecsepegtetve és szálára szedve (vízben eltéve)
- egy csomó ruccola saláta
- 4 ek balzsamecet
Elkészítés:
- Melegítsük elö a sütöt 250°C-ra,gázsütöt 9-es fokozaton.A sütörácsot helyezzük a sütö közepére és fedjük le sütöpapírral vagy szilikonos sütö lappal.
- Helyezzük a sütöpapírra/szilikon lapra a paradicsom fürtöket és a hagyma gerezdeket.Egy keverötálban összekeverjük a csilit,füszernövényeket és 2,5 ek olivaolajat,sózzuk és borsozzuk.Meglocsoljuk ezzel a keverékkel a paradicsomokat és a hagymát.Sütjük 7-10 percet.
- Egy keverötálban keverjük össze a maradék olivaolajat,balzsamecetet,sót és borsot.
- Ágyazzunk meg a ruccolával egy tányérra.Rendezzük el rajta a tonhal szeleteket,paradicsomokat és a hagyma szeleteket.Az öntettel (dresszingel) meglocsolva tálaljuk.
Sütési és elkészítési idö: 30 perc
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára