12 db szufflé formához:
- 350 g kiskocka tészta
- 200 g Pármai sonka szelet
- 1 db mogyoróhagyma
- 25 g vaj
- 250 g créme fraiche (sürü tejföl)
- 200 g taleggio sajt vagy valamien erös ízü sajt (pl Trappista sajt)
- 8 szál kakukkfü
- 4 db tojás
- 40 g friss zsemlemorzsa
- só és frissen örölt feketebors
Elkészítési és sütési idö 1 óra:
- Melegítsük elö a sütöt 180°C-ra.Forrásban lévö sós vízben fözzük ki a tésztát al dente.Öblítsük le hideg vízzel és jó alaposan csurgassuk le.
- Közben zsírozzunk ki 12 db kis szufflé formát és béleljük ki zsírpapírral.A papír kb 2 centiméterrelmagasabb legyen mint a szuflé forma.
- Vágjuk fel a sonkát csíkokra.A hagymát vágjuk apróra és 20 g vajon dínsteljükk meg.Adjuk hozzá a sonkát ésvegyük le a tüzröl.
- A szufflé formákba osztjuk el a fél adag tésztát.Osszuk el rajta a hagyma-sonka keverékét és takarjuk be a maradék tésztával.Addig töltsük fel a tésztával az edényt ameddig a zsírpapír ér.
- Pürésítsük a sajtot és a tejfölt egy turmixgépben.A kakukkfü leveleket húzzuk le a száráról és egykicsit aprítsuk fel.A tojásokat verjük fel és a sajtos keverékkel jól keverjük össze.Keverjük bele a kakukkfüvet sót és a borsot.Öntsük ezt a sajtos keveréket a tésztákra.
- Szórjuk meg zsemlemorzsával és tegyünk rá egy kis vajat.Süssük a középsö rácson 30-35 percet.Díszítsük kakukkfü szárral és tálaljuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára