Laktóz és glutén mentes.
Tészta:
- 5 db tojásfehérje
- 250 g kristálycukor,porrá örölve
- 180 g darált dió
- 1 ek burgonya keményíttö vagy kukorica keményíttö
- 1 kés hegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 5 db tojás sárgája
- 200 g kristálycukor,porrá örölve
- 250 g margarin
- 2 ek rum
- 2 ek kakaópor
- 200 g ét csokoládé vagy 60-70 %-os
- 100 g zsíros margarin vagy kókuszolaj
Elökészületi idö és sütés:130 perc.
Tészta:
- A fehérjéböl és a cukorból kemény habot verünk göz fölött.
- A habot levesszük a gözröl és óvatossan bele keverjük a diót,keményíttöt és a sütöport vagy a szódabikarbónát.
- Habzsákba töltjük és sütöpapírral bélelt plébe kis kifli formákat nyomunk.
- 100 C-on addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.
- Göz fölött a sárgáját a cukorral sürüsödésig habosra verjük.Levesszük a gözröl és hadjuk hülni.
- Közben a margarint keverjük habosra a kakaóval és a rummal.
- A kihült a tojás összekeverjük a kakaós margarinnal még egyszer habosra és hadjuk hüttöben még 10-15 percet hülni..
- Habzsákba töltjük és a kihült kiflikre nyomjuk a krémet.
- Göz fölöt a csokoládét a margarinnal felolvasztjuk és bevonjuk vele a kifliket.
- Hüttöbe vagy hideg hejre tesszük a sütiket pihenni.
Tipp:
Ezt a receptet a laskonky sütihez is lehet használni.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára