Laktóz és glutén mentes:
Tej:
- 1 liter tej (mandula,rizs,lactose free)
- 3 ek barna cukor,vagy fehér kristály cukor
- 5 db tojássárgája
- 1 tk étkezési keményítö
- 5 db tojásfehérje
- 3 ek kristálycukor,porrá örölve
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,fözés 10-15 perc,hüttés min. 1 óra.
- A tejet feltesszük forni.
- A tojásfehérjét keményhabbá verjük a porrá örölt kristálycukorral.Kifözhetjük hagyományos módon a tejben a tojáshabot vagy mikróban fél perc alatt megfőzzük.
- A tojás sárgájákat a cukorral habosra keverjük majd belekeverjük az étkezési keményítöt.A tojásos keverékre öntünk egy kevés tejet ezzel simára keverjük és amikor jól elkeveredet a többi tejhez keverjük.Addig fözzük - keverjük amíg besürüsödik.
- Egy nagyobb mélyebb tálba öntjük a besürüsödöt tejet,belerakjuk a habokat és hadjuk szobahömérsékletre hülni,utánna betesszük a hüttöbe.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára