Töltött füstölt makréla
Hozzávalók 4 före:
- 8 x 100 g füstölt makréla (fej nélkül)
A töltelékhez:
- 2 szelet szikkadt kenyér (tejben vagy vízben áztatva)
- 1 csokor petrezyelyem zöld
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint
- bors (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- 50 g garnéla,elöfözött (elhagyható)
- sütömadzag a rögzítéshez
Elkészítés:
- A halat szétthajtyuk és kivesszük a gerincét.
- A töltelék hozzávalóit jól ossze dolgozzuk.A garnélát óvatosan keverjük bele.
- Ezzel a töltelékkel megtöltjük a halakat.4 db halat lefektetünk egy kikent tepsire,erre halmozunk a töltelékböl és lefedjük a megmaradt 4 db hallal.Megkötjük a madzaggal és betesszük az elömelegített sütöbe (180-200°C) sütni 20 percre vagy amíg a töltelék átt sül.
Elkészítési idő: 30 perc
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára