Tonhalas avokádó majonézes öntettel
- 200g olajos tonhal (egész vagy darált)
- 2-3 evőkanál majonézes öntet (vagy Caezár saláta öntet)
- 1 tk kapribogyó aprított (el lehet hagyni)
- 2 szelet pirítós (vagy 2 marék tortilla chips)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db avokádó
Majonézes ontet:
- 2 ek majonéz
- 1/2 tk dijoni mustár
Cézár saláta ontet:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál citromlé
- 2 dl tejszín
- oreganó
- bazsalikom
- petrezselyem
Elkészítés:
- A tonhal konzervet kinyitjuk és szuron lecsepegtetjuk az olajat.
- Kozben elkészítjuk a majonézes ontetet: 2 evőkanál majonéz,1/2 teáskanál dijoni mustár és jó alaposan ossze keverjuk.
- Vagy a cézár saláta ontetet: A tojássárgáját és a dijoni mustárt keverjük ki annyi olajjal, hogy krémes állagot kapjunk. Fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és kevés sóval, majd csepegtessünk rá citromlevet. Adjuk hozzá a tört fokhagymát, keverjünk hozzá tejszínt, de vigyázzunk, nehogy túl híg legyen.
- Az avokádót félbe vágjuk,kivesszuk a magot.A mag hejére teszunk egykevés ontetet,áttort fokhagymát,erre halmozzuk a tonhalat és még egykevés ontetet teszunk rá.Pirítóssal vagy tortilla csipszel tálaljuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára