- 1 kg füstölt tarja
- 1 db hagyma
- 200 g leves zöldség
- 500 ml (édes) tokaji bor
- 5-6 db feketebors
- 1 db babér levél
- 30-50 g sima liszt
- 2 ek disznó zsír
Elkészítési idö:fözés 35-40 perc,sütés 5-10 perc.
- A tarját feltesszük fözni a zöldségekkel és a füszerekkel.
- Annyi vizet öntünk rá hogy a hús feléig ellepje.
- Fözzük cca 35-40 percet (én kuktában föztem).
- Amikor megfött kivesszük a húst a léböl.
- Leszürjük a zöldségeket,és átpaszírozzuk,vagy botmixerrel pürésítjük.
- A zöldségeket a borral egykicsit forraljuk,és egykevés fözölében elkevert lisztel besürítjük.
- A húst vastagabb szeletekre vágjuk,és egy kevés zsíron mindkét oldalukon megpirítjuk.
- Krumplipürével,knédlivel vagy csuszával tálaljuk.
A bort el lehet hegyni ha valaki nem szereti,vagy ha gyerekek is esznek az ételböl.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára