- 2 csokor citromfü
- 1-2 ág menta
- 4 L víz
- 2 db citrom
- 1 kg cukor
- 100 g citromsav
Elkészítési idö:12-24 óra áztatás,20-25 perc forralás,24 óra száraz dunszt.
- A citromfüvet,mentát és a karikára vágott citromokat beáztatjuk a vízbe egy éjszkán át.
- Másnap felforrljuk,amikor felfort hozzá adjuk a cukrot és a citromsavat,és újból felforraljuk.
- Forraljuk úgy 15-20 percig.
- Leszürjük és üvegekbe töltjük.
- Száraz dunsztba tesszük másnapig kihülni.
Tipp:
Szódavízzel vagy sima vízzel hígítva jégkockával és citrom karikával tálaljuk.A díszítés és az íz kedvéért tehetünk bele citromfüvet vagy menta levelet.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára