Füszeres méz:
- 1 csésze méz
- 1 gerezd fokhagyma, áttört
- 1 ek bors
- 1 ek chili pehely
- 1 ek füstölt paprika
- só
- Olaj a kisütésekhez
- 2 csésze kukoricakeményítő (Maizena)
- 1/2 csésze liszt
- só és frissen őrölt bors
- 4 db tojás, felvert
- 2 kg garnélarák
- citrom szeletek
Elkészítési idö:Elökészület 15 perc,sütés 15 perc.
Füszeres méz:
- Egy serpenyőben közepes lángon a mézet,fokhagymát,borsot,chili pehelyhet,füstölt paprikát és a sót felforraljuk,és 2 percig fözzük.Hagyjuk kihűlni,és tegyük egy összenyomható flakonba.
- Tegyük félre tálalásig.
- Melegítsük elő az olajsütő.
- Egy tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt,lisztet,sót és borsot.
- A tojásokban forgassuk meg a garnélarákokat.Vegyük ki a rákokat és hadjuk a felesleges tojást lecsöpögni.
- A kukoricakeményítős keverékben forgassuk meg a rákokat.
- Süssük amíg aranybarna nem lesz.
- Papírtörlőre szedjük ki,hogy a feles olaj lecsöpögjön.
- Sózzuk és borsozzuk.
- A fűszeres mézzel és citrom szeletekkel tálaljuk.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára