- 2 dl víz (hideg)
- 2 evőkanál kukoricakeményítö
- 2 bögre cukor (kristály, 2 dl-es bögre)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál borkö
Elkészítési idö:elökészület 5 perc,fözés 15 perc.
- Egy edényben a kukoricakeményítőt és a vizet összekeverjük. Feltesszük főni, addig főzzük, amíg kásás állagot nem kapunk.
- Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg szirupos állaga nem lesz. Amikor már besűrűsödött, levesszük a tűzről.
- Belekeverjük a borkőt (Cream of Tartar). Addig keverjük, amíg teljesen elkeveredik benne.
- Hagyjuk kihűlni, és üvegbe öntjük.
- Ebből az adagból 4-5 dl lesz, attól függ, hogy milyen sűrűre főzzük a szirupot.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára