- 8 db tojás
- 150 ml tej
- 142 ml tejszín
- 75 g étcsokoládé vagy fehér csokoládé,apróra törve
- 25 g porcukor
- ½ tk kukoricaliszt
Elkészítési idö:30 perc
- Óvatosan fogjuk meg a tojásokat a hegyes végén óvatosan lukasszuk ki a héját.Óvatosan egy tál felett finoman rázzuk meg, külön a tojásfehérjét és a tojássárgáját.Tegyünk félre 2 db tojássárgáját mert szükség lesz rá.
- Mossuk ki a tojáshéjat nagyon forró vízzel,majd öblítsük le,távolítsük el a baktériumokat a héjról.Egy tálban a mikrohullámú sütöbenben fözzük 1 ½ percig,vagy forró sütőben 5 percig.
- Melegítsük fel a tejet,a tejszínt és a csokoládét egy serpenyőben alacsony lángon állandóan kevergetve.Verjük fel a 2 tojássárgáját,a cukrot és a kukoricaliszt együtt egy tálba,majd öntsük rá a csokoládét keverjük símára.Tegyük vissza a tüzre,habverővel keverjük folyamatosan amíg puding szerű állagot kap.A csokoládét öntsük egy korsóba vagy nyomó zsákba,és öntsük forrón a tojáshéjakba.
- Tálaljuk melegen vagy hidegen.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára