A tésztához:
- 1 1/2 csésze apróra zúzott keksze,kakaós vagy vaníliás
- 1/4 csésze sötét barna cukor
- 5 evőkanál vaj, olvasztott
- 1 tk vanília kivonat
- 500 g krémsajt, szobahőmérsékletü
- 1/2 csésze tejföl
- 1/4 csésze tejszín
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/2 csésze cukor
- 2 db nagy tojás,szobahőmérsékletü
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 csésze tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 csésze extra finom cukor
- 5 db nagy tojás sárgája
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítési idö:Elökészület 20 perc,sütés 15 perc + 45 perc,hüttés 2 óra.
- Kenjük ki a 24-es formát tegyük félre.Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra.
- A kekszet daráljuk le vagy törjük apróra.Keverjük bele a cukrot az olvasztott vajat és a vaníliát.Dolgozzuk össze,nyomjuk a kekszet a formába egyenletesen,a szélle felé felfelé az oldalán.
- A krémsajtot egy mixerrel simára keverjük, kb 2 perc.
- Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a tejszínt.Adjuk hozzá a tojást egyenként és keverjük habosra.
- Hozzáadjuk a tejfölt,a cukort,kukoricakeményítő és a vanília kivonatot.
- Öntsük a sajtkrémet a tésztára.Tegyük a sütőbe,körülbelül 13-15 percre.
- Egy serpenyőbe közepes lángon a tejszínt és a 4 evőkanál cukrot forraljuk fel álandó keverés melett. Tegyük félre hülni.
- Verjük fel a tojás sárgáját és a vaníliát,amíg sima és könnyű lesz.Öntsünk a cukros tejszínt nagyon lassan a felvert tojásra (nehogy rántotta legyen belölle),fojamatosan keverjük.
- Öntsük a keveréket a sajttortra tetejére,de nagyon lassan hogy a puding felül maradjon.
- Süssük 45 percet.Vegyük ki a sütöböl,hadjuk kihülní és tegyük a hűtőszekrénybe legalább 2 órára.
- Vegyük ki a hűtőszekrényből és szórjuk meg 1/3 csésze extra finom cukorral a tetejét. Egy főzö fáklyával mozgatva a lángot folyamatosan a felületen egy sima és egyenletes mozgással,pirítsuk meg a cukort amíg aranybarna lesz.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára