- 300 g rokotta sajt
- 40 ml maraschino likor
- 50 g porcukor
- 1 db citrom leve és héja
- 250 ml tejszín
- fekete ribizli
- menta levél
- porcukor a szóráshoz
Elokészítés és fozési ido:
20 perc és 4 óra fagyasztás.
- Aprítsuk fel a kandírozott gyumolcsoket.Keverjuk ossze a ricottát,cukrot,maraschinot és a citrom levét éa héját símára.
- Verjuk kemény habbá a tejszínt.Keverjuk ossze a tejszínt és a ricotta keveréket.
- 4 db poharárba (250 ml) osztjuk a ricotta keveréket,és tegyuk a fagyasztóba 4 órára.
- 10 percel a tálalás elott vegyuk ki a fagyasztóból,fordítsuk ki egy kistányérra.Díszítsuk ribizlivel és menta levéllel.Hintsuk meg porcukorral és már fogyasthatjuk is.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára